Schoolstraat 3 , Heerlen

€ 309.000,- k.k.

Te laat


Soort Object

Hoekwoning

Oppervlakte

113 m²

Woonoppervlakte

177 m²

Aantal slaapkamers

3

Meer foto's Vragen
Algemene omschrijving

Verkocht!

Deze mooie authentieke woning in het centrum van Heerlen biedt veel ruimte,een prima ligging maar de woning heeft ook nog wat klushandjes nodig ... 

Nieuw in de verkoop deze prachtige woning in het centrum van Heerlen!

Deze in 1916 gebouwde woning kenmerkt zich onder andere door de liefde die de huidige bewoonster deze woning heeft gegeven. Na bijna 60 jaar neemt zij met pijn in haar hart afscheid van deze mooie woning met veel authentieke kenmerken, zoals glas in lood ramen, speciale 'oog' ramen bij het toilet en CV ruimte, een kenmerkende hardhouten vloer en hoge plafonds van boven de 3 meter !

Wel heeft de woning enige klushandjes nodig om de woning naar de huidige maatstaven te krijgen. De keuken, badkamer en kozijnen verdienen enige aandacht en op de ruime zolder kun je een 4e slaapkamer realiseren of een 2e badkamer ... Heb je de klussen gedaan dan ben je in het bezit van een mooie woning in het centrum van Heerlen... 


Souterrain:

De kelder is te bereiken vanuit de centrale hal en biedt voldoende ruimte voor opslag van voorraden. De vloer is van beton, stahoogte ca 1.90m en hier bevinden zich ook de meterkast en gasmeter.

Begane grond:

Bij de entree van de woning valt meteen de mooie terrazzovloer op. Via de ruime hal bereik je de kelder, de vaste opgang naar de eerste verdieping, het toilet, de woonkamer en keuken. De keuken (11m²) is te moderniseren maar biedt wel voldoende ruimte om een mooie keuken te realiseren. De woonkamer (41m²) is voorzien van een nog perfect in de lak zittende hardhouten vloer. De ruime woonkamer kenmerkt zich door grote ramen, aan de voorzijde voorzien van rolluiken, een sierhaard, hoge plafonds van 3.20 meter, en ook aan de achterzijde 3 grote ramen die zorgen voor voldoende lichtinval. Kenmerkende elementen zoals de houten balken in het plafond geven de woning veel karakter. 
Vanuit de keuken krijg je toegang tot de stadstuin die gelegen is op het Zuid-Zuidoosten dus veel zon. In de tuin bevindt zich een berging en het washok. 


Eerste verdieping:

Zodra je trap oploopt kom je eerst in een tussenverdieping met karakteristieke glas in lood ramen. Eenmaal op de verdieping heb je een ruime overloop met daaraan grenzend, 2 ruime slaapkamer, een badkamer die te moderniseren is en de CV ruimte (CV ketel is eigendom maar met onderhoudscontract).

De twee slaapkamers zijn zeer ruim, hoge plafonds van 3.10 meter en voorzien van een parketvloer. De slaapkamer aan de voorzijde is 15m² groot, de slaapkamer aan de achterzijde is 15m² groot en heeft een dakterras aansluitend aan de kamer. Die is voorzien van een elektrisch te bedienen zonnescherm. 

De badkamer (6m²) heeft een douche, wastafel en bidet en is te moderniseren.

De CV ruimte is ruim en goed bereikbaar. De ketel is van Nefit en 2 jaar oud en goed onderhouden. De huur is € 35,70 per maand.

Zolder:

De ruime zolder (36m²) is te bereiken via een vaste trap. Bovenaan gekomen kom je in een ruime (slaap) kamer (24m²) en via een doorgang kom je in de 2e kamer (12m²) waar zich een wastafel bevindt ... Deze kamer is om te toveren in een eventuele 4e slaapkamer of een 2e badkamer. Hoge nok, veel lichtinval en deels te moderniseren.

Tuin:

De woning heeft een stadstuin en is qua formaat ook een typische stadstuin ... in de tuin bevinden zich een berging voor fietsen, een 2e berging waarin nu witgoed staat en een poort. De tuin is gelegen op het Zuid-Zuidoosten en heeft een elektrisch bedienbaar zonnescherm. 


Aanvullende informatie:

- Schoorsteenkanaal is niet meer in gebruik
- CV ketel, 2 jaar oud, merk Nefit, met onderhoudscontract
- Woning met veel authentieke kenmerken
- Rolluiken voorzijde woonkamer woning


Afmetingen:

Op aanvraag sturen wij u een plattegrond toe met de maten van de ruimtes.

Alle afmetingen zijn ca. afmetingen en geen rechten aan te verbinden


AANSPRAKELIJKHEID
Het bovenstaande behelst slechts een globale omschrijving van een object. De informatie berust deels op door derden aan onze kantoren verstrekte gegevens.
Met de meeste zorg hebben wij deze informatie verwerkt doch kunnen wij ten aanzien van de juistheid van deze gegevens geen aansprakelijkheid aanvaarden.
Aan deze brochure en eventuele tekeningen kunnen geen rechten worden ontleend.
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”). Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Kenmerken

Label

Te laat

Perceeloppervlakte

113 m³

Prijs

€ 309000

Woningoppervlakte

177 m²

Type woning

Hoekwoning

Slaapkamers

3

Soort woning

Eengezinswoning

Aantal kamers

7

Bouwjaar

1916

Verdiepingen

7

Inhoud

608 m³

Garage

Geen garage

Onderhoud

Goed

Tuin

Ja

Energielabel

F

Aanvaarding

In Overleg

Op de kaart